Er pengene små, så lav et lækkert fodbad til den nybagte mor i gave

Klargørring af fodbad
Er pengene små, så lav et lækkert fodbad til den nybagte mor i gave
Henrik Andersen
-
11/02/2023
-

Den gode gave handler ikke om, hvilket beløb, der er brugt på den. En god gave til en nybagt mor kan også være en hjælpende hånd eller en god gerning.

For nybagte mødre er dette især sandt. Jo, der er rigtig mange dyre baby ting, man kunne give, men en nybagt mor er også bare træt. I krop og sjæl. Gode, gratis gaver, der varmer om hjertet hos en nybagt mor, kan bl.a. være hjemmelavet mad, en omgang rengøring, ordne vasketøjet eller et lækkert fodbad.

De trætte fødder har båret på ekstra vægt i 9 lange måneder, og nu trænger de til forkælelse og afslapning. Men et fodbad er ikke bare et fodbad. Her får du inspiration til at give et ekstra godt fodbad til en nybagt mor.

Det gode fodbad er et afslappende fodbad

Ja, det giver næsten sig selv. En ting er at tage et fodbad, men det er jo næsten ligegyldigt, hvis det bliver gjort i stress og jag. Sørg for der er god tid, og hellere at det tager lidt for længe.

Hvis du, og den nybagte mor, er til det, så tilføj gerne lidt fodmassage, så hun rigtig kan komme af med ømhed og spændinger.

Opskriften på det helt klassiske fodbad

Det er meget nemt. Alt du skal bruge er:

  • En balje eller en spand
  • Lunkent eller varmt vand (spørg først)
  • Tilsæt dine ingredienser (sæbe m.m.)
  • Hav håndklæde klar til bagefter

Sådan får du nemt et fint og klassisk fodbad. Men nogle gange må det gerne være lidt særligt…

Kæl for detaljerne

Det er jo nemt nok at hælde vand og sæbe i en balje. Men når nu du giver et fodbad i gave til den nybagte mor, så skru lidt op for detaljerne. Tilføj badesalt, olie og gå måske den ekstra mil og tilføj lidt blomster blade til pynt og aroma.

Lidt ligesom med mad, så er duften og det visuelle også med til at gøre et indtryk, og til at gøre hele oplevelsen ekstra god. Det er også godt at have tænkt på bagefter. Hav et blødt håndklæde klar og en fodcreme, hun kan smøre på bagefter.

Husk også det, der ikke er i baljen

Sørg for, at der er afslappet i rummet. Tænd et par stearinlys, sæt lidt afslappende musik på og tilbyd noget lækkert at drikke imens, som du serverer i et ekstra fint glas med is og sugerør (alt efter, hvad du serverer, selvfølgelig).

Vil du gerne gøre flere ting for den nybagte mor, så spørg endelig, hvad hun mangler hjælp til, som du kan gøre i dag eller komme og hjælpe med en anden gang.

Copyright 2024 - Pilanto Aps